Millababa

Waldorf baba


Pár éve kezdtem foglalkozni babák készítésével, különböző méretben készítem őket, 10, 20, 30, és 40cm-es babákat. A baba a Waldorf-féle oktatás része, de azok is szeretni fogják akik a hagyományos nevelést részesítik előnyben. Puhasága, formája, kedves arca miatt szívesebben ölelnek magukhoz egy ilyen babát a gyermekek, mint egy műanya-got. Könnyen öltöztethető, rugalmassága, jó tartása miatt. Kifejezetten úgy tervezték, hogy a gyermekek magukra ismerhessenek benne, ennek szellemében alakult ki a teste. 

A feje a testének a negyede. A babák csak természetes anyagokból készülnek, pamutból és gyapjúból. A babák egész teste gyapjúval van kitömve. Hajuk moher-gyapjú vagy gyapjú fonalból készülnek, kézzel formázhatók. A Waldorf- elmé-let szerint a gyermekek a saját érzelmeiket vetítik a babákra, önmagukat látják bennük. Ezért tűnik elsőre kidolgozatlannak a babák arca. Nagy képze-lőerejükkel könnyen képzelnek örömet vagy bánatot az arcvonások mögé. 

Ha szeretnél ilyen babát megbeszélés alapján készítem el, hogy milyen színű és hosszúságú legyen a haja, milyen színű a szeme, hogy olyan lehessen a baba, amilyennek a kislányod elképzeli. 

Ezeket a babákat lehet úgy is elkészíteni, hogy pekenkázhatóak legyenek!

Lili  30cm-es baba pöttyös ruhában

Egy 20cm-es és egy 30cm-es baba.

​Mira és Bori

10cm-es baba, erdei manó kis házzal.

Mara és Lili

40cm-es és 30cm-es babák

 Babák árai, egy ruhával:

10cm-es baba   3500ft

20cm-es baba   6500ft

30cm-es baba   9500ft

40cm-es baba   12500ft

 

Itt érhetsz el ha szeretnél babát

vagy manót:

macsive@freemail.hu

www.millababa.meska.hu